Am urmărit zbaterile consilierilor băcăuani cu privire la regulamentul cu parcările din ultima ședință a CL.

N-am scris „zbateri” din greșeală, ci pentru că asta a fost. Se pare că nu poate fi vorba despre dezbateri reale în Bacău.

Care n-ați reușit să citiți „Prostia omenească” de Ion Creangă nu citiți nici materialul următor pentru că nu-l veți înțelege.

S-a discutat despre mașini și parcări și ce ar trebui să facem ca să conviețuim civilizat. Doar că premisa de la care s-a pornit a fost una total greșită și exprimată chiar așa de mai mulți aleși: „sunt prea multe mașini”.

Nu domnilor consilieri, mașinile sunt câte sunt, locurile de parcare sunt prea puține. Iar dumneavoastră acționați fix ca nevasta și soacra gospodarului din povestea lui Creangă, adică vă tânguiți și nu faceți nimic, pentru că nu înțelegeți cum stă treaba.

Mâine o să vă aud că sunt prea mulți băcăuani și că de aia se umplu atât de repede ghenele de gunoi sau mai știu eu ce năzbâtie.

Există soluții tehnice aplicate în toată lumea civilizată de zeci de ani (parcări supraterane din beton sau structuri metalice, mai sunt și clasicele parcări subterane).

În municipiu există terenuri, în toate cartierele și zonele aglomerate, care se pretează la așa ceva. Terenurile pot fi ale municipalității sau pot fi exproprieri.

Legal există și soluția parteneriatelor public-private sau ale concesionării către privați sau dării în administrare etc.

Însă drobul de sare stă să se prăvale peste copil și voi bociți în Consiliul Local și vă dați cu cururile de pământ că vreți binele comunității. L-ați vrea dar nu știți cum să-l faceți.

Sunteți niște incompetenți și voi și ăia de acum 4 ani, și ăia de acum 12 sau 16 ani. Ați văzut drobul de sare pe sobă dar n-ați întins mâna să-l luați.

Vă lamentați că „sunt prea multe mașini” dar avizați clădiri de birouri fără niciun loc de parcare real. (…) După care zâmbiți electoral.

Zâmbiți și acum, vă rog frumos!