proxenetiPolițiștii și procurorii DIICOT din Bacău au săltat, în această dimineață, doi proxeneți, Cosmin Zamfir și Teodora Vascan, bănuiți de trafic de minori.

Activitatea infracțională era mascată sub forma unor saloane de masaj erotic.

Reclama era peste tot, inclusiv în presa locală, dând impresia de onorabilitate. În combinație erau și taximetriștii care o făceau pe agenții de marketing, împărțind cărți de vizită, și, cel mai probabil, erau și cărăuși.

Din comunicatul primit de la IPJ Bacău:

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, cei doi ar fi recrutat minore cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, pe care le-ar fi adăpostit şi, profitând de starea lor de vulnerabilitate, prin constrângere sau înşelăciune, le-ar fi obligat să se prostitueze.

Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat, în cazul femeii, sub acoperirea unor saloane de masaj erotic din Bacău, unde, atât cea în cauză, cât şi tinerele recrutate de aceasta şi-ar fi oferit serviciile sexuale în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100 şi 300 de lei.

Clienţii ar fi fost racolaţi prin intermediul unor cărţi de vizită care ar fi fost distribuite de taximetrişti, sau prin intermediul unor anunţuri pe internet sau în presa locală.

În cazul bărbatului cercetat, victimele ar fi fost exploatate în diferite apartamente sau în zona unor hoteluri.

8 persoane urmează a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi S.R.I. – Direcţia Judeţeană de Informaţii Bacău.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul I.P.J. Bacău şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Comunicatul DIICOT, pentru că există și așa ceva, e aproape identic, doar ceva mai complet, conține și cele două nume ale suspecților de trafic de minori. De acolo le-am luat și eu.