Stavarache şi, automat, tot ce conduce el se comportă ca organizaţiile oculte sau ca sectele. Sigur că n-au excelat prea tare la capitolul comunicare niciodată, însă, în ultima perioadă parcă fac în ciuda băcăuanilor. Lipsa de reacţie a lui Stavarache&co poate fi interpretată ca o confirmare a acuzelor care i se aduc. Am câteva exemple extreme de concrete.

1. A fost nebunia cu deszăpezirea, unde eu chiar i-am luat partea, cumva, bănuind că oamenii din subordine nu şi-au făcut treaba din lipsă de profesionalism sau din alte interese. N-am văzut o sancţiune. Pot bănui că le ţine partea motivat de aceleaşi interese? Mai mult, prefectul Scripăţ a ieşit public şi a acuzat Primăria lui Stavarache că una declară şi alta este în teren. Exemplele date de prefect sunt extrem de concrete, cu stradă, nume, număr de utilaje. Nicio reacţie.

2. Scriu unii de zor că i-a crăpat subpasajul. Eu n-am scris un rând, tocmai pentru că nu-mi era foarte clar subiectul. Acum au apărut rezultatele unui control făcut de nişte specialişti de la Bucureşti, care zic şi ei că nu-I oablă treaba. Dacă mai iau în calcul şi că s-a întârziat cu vreo doi ani recepţia lucrării, mă pot întreba dacă nu cumva e ceva la mijloc? Dacă nu cumva fisurile din tunel n-or fi reale şi nicidecum închipuite? Au mai apărut informaţii şi despre ceva matrapazlâcuri financiare. Nu iese nimeni să zică ceva.

3. Tot Constantin Scripăţ afirmă că, legal, Viorel Rusu nu-şi va putea încasa banii pe deszăpezirea fulger făcută pentru a-l scoate din zăpadă pe Stavarache. Nicio reacţie. O fi adevărat, n-o fi? Şi dacă e adevărat cum va aranja primarul lucrurile? La prima lucrare adjudecată de constructor se dă liber la speculaţii.

4. La PNL e tăcere desăvârşită. Se mai fac şi se mai desfac pe acolo nişte lucruri, însă nimeni nu zice nimic. E un fel de Partidul Stavarache (pe modelul Dan Diaconescu) sau de sectă, Martorii lui Romeo. Nu zice şefu’ să cântăm, de ce să răguşim din proprie iniţiativă? Apropo, care ştie de când nu s-a mai organizat o conferinţă de presă la “Casa liberalilor”.

Gata, mi-am dat foc la valiză! 🙂 Nu contează că tot ce am scris e logic şi argumentat. Sunt anti-Stavarache, deci sunt inamic. Parcă-i şi aud pe unii dintre martorii lui Romică: şefu’, nu puneţi la suflet. Bejan ăsta e cu duşmanii, deci n-are dreptate. Dumneavoastră faceţi numai lucruri bune şi băcăuanii ştiu asta.

PS: Titlul este un plagiat ordinar după aghiuţă.com, însă n-am găsit altă rimă, iar de poza m-am împrumut de la fermapolitica.ro :).