Astăzi este ziua în care se împarte mălaiul atât în judeţ cât şi în municipiul Bacău. Sper să ajung la ambele şedinţe (am o mică problemă pe care îmi doresc să o rezolv în timp util). Consiliul Judeţean e la 14.00, iar Consiliul Local e la 16.00. Problema e că prima se ţine în sala mare la Palatul Administrativ, iar a doua e la Centrul de Afaceri „Mircea Cancicov”. De ce s-o fi grăbit Stavarache aşa de tare n-am prea înţeles. Dacă printr-o întâmplare întâmplătoare nu se aprobă bugetul CJ, sau se aprobă într-o formă radical schimbată faţă de proiect, şedinţa Consiliului Local nu-şi mai are rostul.

Apropo de procedură, ce s-ar întâmpla dacă vreun consilier local ar cere să vadă documentul prin care CJ acordă cele 35 de miliarde, semnat şi ştampilat, iar iniţiatorul nu l-ar putea arăta? Nu cumva ar fi un viciu de procedură? Eu doar întreb. Da’ la Consiliul Local nu mai există comisii? Sau acolo se lucrează la mica înţelegere, pe încredere?

Bine, ştiu, Stavarache mai convoacă odată şedinţa CL şi trece bugetul atunci şi tot cum vrea el. De acord, însă pot să mai întreb odată de ce atâta grabă? Dacă ar fi convocat şedinţa pentru mâine, la 24 de ore după cea de la CJ, ce s-ar fi întâmplat?