Afi+Ö Mar+Öul bicicletelor Biciclisti in BacauNu-s vreun pasionat al fenomenului cu împinsul la pedale. Nu mă văd purtând casca aia ridicolă (dar absolut necesară).

Nici nu cred foarte tare în posibilitatea tehnică a construirii sau amenajării unor piste de biciclete în Bacău, însă merită să public acest comunicat fie și numai pentru că ar fi un lucru extraordinar iar organizatorii cred în asta.

Sunt colegii mei în Divan și de aia știu că ei chiar cred în asta. Nu o fac din cauze politice sau din alte interese obscure.

O nelămurire mai am, dar s-ar putea să greșesc: cum faci un marș cu bicicletele?

Deci:

Sâmbătă, 17 mai 2014, grupul de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete și Fundația de Sprijin Comunitar organizează Marșul bicicletelor, o activitate înscrisă în calendarul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (12-18 mai).

Bicicliștii băcăuani de toate vârstele sunt invitați să se alăture marșului începând cu ora 12:00, când coloana va pleca de la “Ciupercuțe” (Policlinica Veche) pe traseul Parcul Cancicov – Statuia lui Ștefan cel Mare – Parcul Gherăiești. 

Scopul acțiunii constă nu doar în promovarea beneficiilor mersului pe bicicletă în rândul băcăuanilor, ci și în a arăta autorităților locale că în municipiul Bacău există mulți cetățeni care obișnuiesc să pedaleze până la serviciu sau de agrement și care au nevoie de piste pentru biciclete. 

Și-au anunțat prezența și susținerea mai multe organizații non-guvernamentale băcăuane, printre care Clubul ciclistic ProBike, Surh The Earth Project (STEP), Consiliul Județean al Elevilor, LEO Alpha Young&Smart Club, Interact Club, Asociația Ingenious Drama și Divanul AdBlog. 

“Băcăuanii vor piste pentru biciclete” este o inițiativă de lobby și advocacy prin care bicicliștii băcăuani încearcă să convingă Primăria să realizeze piste pentru biciclete în municipiul Bacău.

Acestea ar crește siguranța pietonilor și a șoferilor, ar reduce numărul de accidente rutiere, ar încuraja băcăuanii să facă sport și, nu în ultimul rând, ar reduce poluarea. Până în momentul de față, cauza se bucură de suportul a peste 1.400 de susținători pe rețeaua de socializare Facebook.