Apariţia unui partid nou aduce pe scena politică locală, înafară de regrupări şi repoziţionări ale unor politicieni cunoscuţi, şi figuri noi. UNPR a jucat în Bacău rolul unui refugiu pentru câţiva liberali mătrăşiţi sau nemulţumiţi de Stavarache (Mironescu, Dogaru, Bogdan etc.) sau a fost o oportunitate de reactivare a unor “foşti” (Lupu, Şelaru etc.). Însă, în ultima perioadă, au început să apară şi figuri noi. Vasile Manole este una dintre ele. Ambiţiosul om de afaceri se vede cel puţin senator. Ăsta pe surse, că dacă ar fi să mă iau după un comentariu apărut la un material de-al lui aghiuţă şi semnat “Mironescu”, Manole vrea capul lui Benea. Adică ar putea candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea UNPR.

Cine este Vasile Manole?

Afacerist băcăuan, activează în domeniul construcţiilor, controlează firma Elisa. S-a implicat şi în sport ca sponsor şi organizator al turneului de tenis “Elisa”. Până la înscrierea în UNPR Manole era o prezenţă discretă în mass-media locală.

Două amănunte mai mult sau mai puţin picante (pentru ziarişti şi nu numai): Manole locuieşte în clădirea în care a funcţionat până prin 2003 Deşteptarea dar şi compania Selena. Tot acolo are şi birourile firmei. Din câte ştiu eu este şi un fel de rudă cu fostul primar al Bacăului.