spital-buhusiDacă ar fi fost societate comercială, era în insolvență, demult. Așa-i ”o mare mândrie”, pentru un primar incompatibil de inconștient. Este vorba de spitalul din Buhuși.

Instituția sanitară a acumulat datorii, considerate arierate, de peste 14 miliarde de lei.

”Nici Spitalul Județean de Urgență nu are datorii de astea, ca la Buhuși. deși este mult mai mare”, mi-a recunoscut un oficial din sistemul sanitar băcăuan.

Oricum, spitalul, pe care Turcea l-a condus ca președinte al CA, are conturile blocate. Trezoreria face plăți în funcție de vechimea facturilor.

Surse din interiorul unității sanitare susțin că până să intervină ”Bacăul” plățile se făceau preferențial, după modelul: ”întâi firmele noastre (termopane, garduri, var), după aia medicamentele, gazul, energia etc.”.

De aia se vine cu medicamente de acasă.

Nu pricep și pace, cum dracu te lauzi cu așa ceva. Mai spui că-i ”model pentru alții”. Pusul batistei pe țambal a fost dus la nivel de artă de pesediștii din generația primarului Turcea.

Însă, am impresia că, după arestarea lui Hrebenciuc, Turcea și-a pierdut iremediabil dramul de simț al măsurii pe care-l mai avea, iar cei de lângă el se conformează inconștient.

Dacă nu s-ar fi umflat ca broasca-n pai că ”spitalul lui” e un fel de ”Elias”, nici n-aș fi întrebat ce-i cu el.

Am juchit poza de la Ziarul de Bacău. Eu nu trec în fiecare săptămână, măcar de două ori prin fața spitalului și n-avem cum să fac o poză. 🙂