Tinerii pesedişti din municipiul Bacău îşi aleg sâmbătă noul lider. Surse din cadrul organizaţiei dau ca sigură desemnarea lui Alin Năstasă în funcţia de preşedinte. Fostul director de la OJPC este unul din tinerii cu state vechi în partidul lui Ponta şi face parte din „noul val” alături de preşedintele organizaţiei judeţene a TSD Cosmin Necula sau de fostul prefect Dorian Pocovnicu.

Mandatul pe care-l va primi sâmbătă Năstasă este unul ingat, în actualele condiţii politice locale. Practic, noul lider va trebui să-i convingă pe tinerii pesedişti din municipiu că activitea lor politică are vreo eficienţă sau finalitate într-o alianţă cu PNL-ul lui Romeo Stavarache. Cel mai probabil primarul va decide inclusiv asupra candidaţilor PSD pe lista comuna a USL. Iar Stavarache este extrem de atent şi gingaş în privinţa colaboratorilor pe termen lung, neacceptând uşor personalităţi greu de strunit.

Aceleaşi surse dau ca sigură participarea la şedinţa de sâmbătă a liderilor organizaţiei de seniori: Viorel Hrebenciuc, Virgil Mândru, Gabriel Vlase şi Dragoş Benea.