caiIeri, s-au încheiat Jocurile Mondiale Ecvestre – Franța 2014. Pentru iubitorii acestui nobil sport, competiția e un fel de cupă mondială la fotbal pentru microbiști.

În ceea ce privește performanța, România n-are nicio legătură cu acest sport. Au avut grijă comuniștii să le întrerupă vreo 50 de ani, din cauză de dușmani ai poporului, dar acesta-i alt subiect.

Există totuși o legătură a României și, implicit, a Bacăului, și încă una extrem de evidentă și de mare calitate: obstacolele, cu adevărat spectaculoase.

Ele au fost executate de doi români. Unul dintre ei este un băcăuan sadea: Daniel Ciorcilă, fostul meu coleg de la Alfa TV.

Și dacă tot sunt prieten cu el am zis să-i fac oleacă de reclamă.

El a început această afacere (confecționarea obstacolelor pentru cai) de câțiva ani. Iar contribuția lui la recent încheiata competiție ”este maximum în lumea aceasta, a acestui sport. Să fii furnizor pentru Jocurile Mondiale este cel mai bun certificat de calitate. Este, în primul rând, o recunoaștere a eforturilor tale, că poți fi la cel mai înalt nivel, cu multă muncă și implicare.”

Daniel spune că, totuși, ”creierul” este partenerul său din Franța, cel care a dus greul și a executat 70-75 % din comandă.

Se mândrește însă cu ”moleculele” (foto 1), cu ”le tour Eiffel” (foto 2) și alte câteva ”ansambluri”. Trebuie să recunosc, se vedeau al dracului de bine pe Eurosport (turnul era chiar la finalul traseului).

cai2