Vă vine să credeţi sau nu, mă uit şi eu pe geam. M-am uitat şi duminică şi sâmbătă. Iar, dacă îmi aduc aminte, sâmbătă chiar am ieşit pe afară. Vă vine să credeţi sau nu, am văzut şi eu zăpada. Serios. Chiar foarte serios. Bă, ziarişti şi blogări şi feisbucişti idioţi, vede toată lumea, nu doar voi. Pentru cine dracu scrieţi şi puneţi poze? Nu interesează pe nimeni că Bacăul e sub zăpadă, e alb, e sub nămeţi. S-a blocat vreun drum, a murit cineva, s-a stabilit vreun record de ninsoare, de vânt, de temperatură? Nu? Atunci pentru cine dracu scrieţi? S-a blocat DN2G. Adică nu mai pot pleca la Comăneşti. Aia e ştire. Ar putea să mă intereseze. Primăria a decis să suplimenteze numărul de utilaje de deszăpezire (sau măcar să le scoată) pentru ca, luni dimineaţă, Bacăul să fie circulabil. O ştire bună. M-aş bucura. Chiar pozele şi poveştile de la săniuş sau de la un grătar şi-un vin fiert merg. Unii însă se ambiţionează să mă anunţe că Bacăul e alb. Bine că nu e portocaliu, sau roşu cu albastru.

Sper că reporterii care au stat în frig zilele astea, pentru informarea publicului sau pentru că aşa au zis şefii, să nu se simtă vizaţi de complimentul din primul paragraf. Am multe de povestit despre cum mi-am petrecut înzăpezirile în alţi ani (erau un fel de revelioane :)), dar altădată. Apropo, cât de curând, îmi voi face o rubrică separată cu “poveşti din presa băcăuană”. Am şi acordul câtorva prieteni să public istorioarele în care sunt personaje principale, chiar dacă postura nu e una care să-i caracterizeze.

Încă n-am văzut ştiri cu zăporul. Nu s-o fi produs fenomenul? Sau n-a avut niciun isteţ curajul să meargă până la Poiana Teiului? În alţi ani ştiam şi cum îi cheamă pe toţi localnicii afectaţi, pe militarii chemaţi să puşte barajul de gheaţă etc.