Lungu BercaGabriel Berca a vrut să-și facă intrarea în PMP ”en fanfare”. S-a lăudat în presa centrală că are în portofoliu 3 consilieri și 10 primari.

De pe la PDL. Ăia de la PNL put. I-a mai luat odată și l-au ”ajutat”  să lucreze la 9 luni la Cotroceni, nu 4 ani în Casa Poporului.

Șefei de la PDL Bacău i-a cam sărit muștarul și a reacționat. A pus mâna pe bici i-a aliniat pe toți consilierii județeni și municipali din Bacău, mai puțin unul plecat în delegație.

Au stat la poză, dragii de ei, de parcă erau în ședințele de consiliu, nu ”la partid”. Am avut impresia că dacă Tudorița le cerea votul, ar fi ridicat mâna bucuroși.

Dincolo de ironia de mai sus, mai mult sau mai puțin reușită, răspunsul dat de Tudorița Lungu la declarațiile făcute de Gabriel Berca este unul extreme de dur. În traducere liberă l-a cam făcut mincinos pe fostul președinte de la PDL.

Dacă între Lungu și Berca s-a mai ridicat un gard de sârmă, președinta PDL Bacău a avut grijă, totuși, să lase o zonă de dialog spre Partidul Mișcarea Populară.

Absolut interesant este că au dat curs inițiativei Tudoriței Lungu inclusiv fostul șef de cabinet al fostului senator și alți doi (cel puțin) apropiați ai acestuia (promovați pe listele de candidați ai PDL de Gabriel Berca).

Pentru că ieri nu mi-am amintit că pot efectua o poză chiar cu telefonul din dotare am căutat una. Și am găsit-o :). Dacă aș mai scrie și declarațiile însoțitoare v-aș aminti multe filosofări populare despre politică.