Prefectul Constantin Scripăţ a convocat joi, de la ora 11.00, o şedinţă de lucru pe tema construcţiei Centurii ocolitoare a municipiului Bacău. Asta conform programului săptămânal public pe saitul Prefecturii. Pentru că e un subiect despre care am mai scris câte ceva în ultima perioadă m-am interesat de amănunte. Am aflat, de exemplu,că Scripăţ va fi prezent, mâine, la Ministerul Transporturilor pentru a ridica întreaga documentaţie  privind proiectul centurii (varianta finală, reanalizată, revizuită şi recalculate). Totodată, am reuşit să aflu că la şedinţa de joi au fost convocaţi vreo 8 primari şi vreo câţiva şefi de instituţii deconcentrate responsabile de avizele necesare începerii lucrărilor (Cadastru, Direcţia Agricolă, Direcţia Silvică, Apele Române, Mediu etc.).

Ce se va discuta la şedinţă vom vedea joi. Eu sunt aproape sigur că e vorba despre identificarea terenurilor şi declanşarea procedurilor de expropriere, aşa cum a declarat şi Anca Boagiu la ultima vizită în Bacău, dar şi înţelegerea procedurilor de obţinere a tuturor avizelor necesare pentru începerea lucrărilor.

Practic, acum i se dă lui Scripăţ proiectul pe mână. Îşi va da măsura capacităţii organizatorice şi a experienţei sale. Până acum a fost la pândă. A supravegheat (activitatea instituţiilor deconcentrate, HCL-urile, schimburile de terenuri, groapa de gunoi, pasajul etc). Acum el va fi cel pândit. De cum va reuşi să gestioneze acest proiect depind foarte multe.