Lucian Ciubotariu a fost desemnat candidatul USL în Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaților. El este membru al PNL Bacău, consilier județean ales în 10 iunie, fost consilier local în mandatul 2008-20012. Ciubotariu îl înlocuiește pe Ionel Palăr în colegiul format din nordul municipiului Bacău și comunele Blăgești, Gârleni, Hemeiuși, Berești-Bistrița, Itești, Letea Veche, Prăjești și Săucești. Ciubotariu a defilat miercuri, pe scena albă din mijlocul stadionului Național, alături de ceilalți candidați PNL și PSD, la mitingul USL.

Ciubotariu ar putea fi contracandidatul lui Gabriel Berca, președintele PDL Bacău. Cu siguranță va fi cel mai spectaculos duel politic în campania electorală care începe în noiembrie.

Poza o am de pe pagina de facebook a lui Romeo Stavarache. Aici scrie: „Filiala PNL Bacău şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Sunt bucuros că am reuşit să formăm o echipă puternică şi, împreună, să facem ca Bacăul să devină un pol al dezvoltării regionale, dar şi un exemplu în administraţie şi în politică.”