DSC_0013 (2)Ieri, Biroul Politic Național al PNL i-a validat pe deputatul Ionel Palăr și pe senatorul Dragoș Luchian candidații partidului la conducerea Consiliului Județean Bacău, respectiv Primăria Bacău.

I-a cam trimis la munca de jos. Nu-i bai, că și ei vor.

Au trimis, prompt, un comunicat de presă, pe care-l public mai jos, de comentat o să-l comentez mai târziu.

Comunicatu’:

Ionel Palăr a fost validat candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău, iar Dragoș Luchian la cea de primar al municipiului Bacău, în ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal din 18 ianuarie 2016.

“Buna gestionare a banilor publici și atragerea de fonduri europene prin proiecte ce vizează dezvoltarea județului și dezvoltarea regională sunt calea cea mai scurtă pentru dezvoltarea coerentă și durabilă a județului Bacău” – a declarat Ionel Palăr.

El a mai afirmat că va acționa pentru reașezarea relației cu Primăria Bacău pe principii de parteneriat, de cooperare și dialog permanent, în vederea dezvoltării unor strategii de interes comun în domeniile educației, sănătăţii și dezvoltării mediului de afaceri.

Pe lângă acestea, Ionel Palăr a precizat că, la finalul mandatului său de președinte al CJ Bacău, își dorește ca toate casele și școlile din județ să beneficieze de apă potabilă, canalizare și energie electrică.

“Pentru mine este o mare provocare și îi asigur pe toți băcăuanii că voi fi un primar apropiat de ei, care va ști să asculte și să-i înțeleagă pe oameni – a declarat Dragoș Luchian. Voi schimba încă din prima zi instituția, transformând-o în una transparentă, care va răspunde tuturor problemelor cetățenilor. Orașul Bacău are nevoie de proiecte, de dezvoltare, dar, mai ales, de cooperare și dialog între toți partenerii”.

El a afirmat că principalul său obiectiv ca primar al Bacăului va fi crearea de noi locuri de muncă. Pentru aceasta, va miza pe reindustrializarea oraşului, prin crearea de facilități care să atragă investiţii în industrii cu valoare adăugată ridicată.

“Voi lansa în dezbatere publică un proiect pentru Bacău, care va cuprinde viziunea mea ca primar al oraşului” – a precizat Dragoș Luchian.

Ionel Palăr este co-președinte al PNL Bacău, parlamentar, chestor al Camerei Deputaților, iar în 2008 a fost vicepreşedinte al CJ Bacău.

Dragoș Luchian, președintele municipalei PNL Bacău, a fost viceprimarul orașului între 2008 și 2012, iar din 2012 este senator.