dragos-luchianDragoş Luchian a luat-o pe calea agriculturii. Nu că ar fi rău. De când a fost ales senator, toate ieşirile publice (foarte puţine oricum) le-a făcut în acestă zonă. Repet, nu-i nimic rău în asta, însă el a fost ales să reprezinte municipiul Bacău în Senatul României. Ori, în Bacău nu sunt foarte mulţi care să fie ataşaţi de activitatea actuală a senatorului. Băcăuanii sunt mai târgoveţi de felul lor, mai orăşeniţi. Eu zic că l-au trimis în Parlament cam de altceva.

S-a bârfit tot timpul cum că ar cam fi varianta de înlocuire pentru Stavarache. Nu neapărat să-l „facă”, ci să-i i-a locul atunci când primarul va pleca pe la Bruxelles sau pe la Bucureşti sau când se vor sătura băcăuanii de el.

Bârfa a fost confirmată cumva la alegerile parlamentare. În procente, Luchian i-a bătut pe toţi. El a luat, în municipiu, 60, 36%, cu vreo două procente şi ceva peste ce a strâns Stavarache la locale (57,92%) şi cu 8% mai mult decât Benea (52,3%). Astea sunt procentele înregistrate doar în municipiu Bacău.

Ştiu una de la microbişti: „s-a născut talent şi a murit speranţă”. Cam ăsta pare drumul senatorului acum.

Nu înţeleg care sunt resorturile care-l ţin pe Luchian în poziţia acesta, însă nu este una tocmai benefică imaginii senatorului, chiar dacă pare comodă, acum.