Județul Bacău raportează 30.504 de votanți cu probleme. Ce-i drept, 231 nu mai au nicio problemă, că au murit. N-am înțeles cum au scăpat de periajul făcut inițial. Cum n-am înțeles nici cum au rămas în liste 116 infractori care și-au pierdut dreptul de vot în urma deciziilor instanțelor de judecată.
Nu prea înțeleg unde scrie că românii care au cărțile de identitate expirate își pierd dreptul de a fi pe listele permanente, așa cum este cazul a 25.128 de băcăuani. E cumva un soi de sancțiune? Niște idioți titrează, prin ziare onorabile, că „și-au pierdut dreptul la vot”. Aprindeți lumina băieți! Dreptul la vot nu prea se pierde decât prin decizie judecătorească. Să vă mai zic un secret :). Ăștia care au buletinele expirate nu prea sunt dintre cei plecați, că “stranierii” au nevoie mare de acte în regulă prin Italia, Anglia sau Spania. Așa că ar trebui să-i căutați printre cei care au votat la referendum, că nu s-a uitat nici dracul la cărțile lor de identitate.
Apropo de băcăuanii cu reședință în străinătate, s-au numărat și ăștia, sunt în număr de 2.185. De pe listele permanente ar trebui scoși, în accepțiunea useliștilor, și vreo 2.838 de persoane care au domiciliul „la grămadă” (câteva zeci și chiar sute la o singură adresă). Surse din administrație susțin că aceștia sunt basarabeni, care aveau nevoie de o adresă pentru a obține cetățenia română. Până la urmă nici pentru aceștia nu există vreun text de lege care să le ia dreptul la vot, numai că fiind basarabeni, deci pro Băse, mai dă-i darcu’.
Cei mai mulți băcăuani care ar trebui să fie scoși din listele permanente, conform teoriei USL, sunt în municipiul reședință de județ (7.400), Onești (1.667) și Buhuși (939).
Dacă scădem din lista inițială (601.395) pe cei 30.503, în județul Bacău procentul de participare la vot la referendum ar fi de 47% și nu de 44% cât a fost declarată de BEJ.