Aseară la emisiunea „Față în față”, deputatul PDL Adrian Popescu a dezvăluit ultima variantă a listei candidaților ARD în colegiile parlamentare băcăuane. E puțin impropriu spus „lista lui Popescu” pentru că demnitarul face parte din conducerea filialei județene, acolo unde se iau decizii, și o fi știind el ce spune.

La camera Deputaților, în colegiile 1, 2 și 3 (municipiul Bacău) vor candida Adrian Popescu, Constantin Drăgănuță și Mircea Sprianu (Noua Republică). În colegiul 4 rămâne Eugen Burcă, pe 5 – Mihai Banu, iar pe 6 – Valerian Vreme. În Colegiul 7, acolo unde deputatul în exercițiu, Constantin Gherasim a plecat la București, conducerea PDL l-a desemnat pe Iulian Busuioc să obțină cât mai multe voturi. Moineșteanul are o poveste interesantă. La locale a candidat ca independent, din cauza unor conflicte cu organizația locală a PDL, iar acum este singurul reprezentant ARD în Consiliul Local al municipiului. În 8, acolo unde sunt grupate cele mai multe primării PDL, va candida fostul prefect Constantin Scripăț. În Colegiul 9 a rămas Cosmin Curelea, iat pe 10 – Petrică Mihăilă.

La Senat, Adrian Popescu susține că vor candida Gabriel Berca, Tudorița Lungu, Ion Marian și Mihai Rusu.

Conform deputatului, aliații PDL din ARD au avut dreptul la o candidatură, iar aceasta a revenit celor de la Noua Republică. Forța Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu nu va mai avea reprezentant la parlamentarele din această iarnă.

În această seară, liderii ARD au convocat, pentru această seară, o întâlnire cu activele de partid, la Ateneu. Cel mai probabil acolo va fi prezentată lista de mai sus.