Sunt curios cum vor vota și, mai ales, cum vor comenta pesediștii din Consiliul Local Bacău la viitoarea ședință, atunci când vor avea la mapă un proiect depus de liberali.

Aceștia din urmă au inițiat un proiect de hotărâre prin care elevii de 10 de la Bacalaureatul de anul ăsta să fie premiați. Au trimis și un comunicat de presă din care am aflat de inițiativă, pe care îl public integral mai jos.

N-am priceput de ce peneliștii de la județ dorm sau au alte priorități. Că elevii de zece au făcut aceeași cinste și județului, care se intitulează tot Bacău.

Intuiția mea zice că și consilierii PSD ar fi inițiat un proiect similar, însă s-au simțit puțin jenați de decizia de anul trecut de a nu mai premia elevii merituoși ai Bacăului.

Pot paria că în ședință se va plusa.

Județul Bacău este pe primul loc în țară privitor la rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an. Este meritul elevilor, al părinților, dar mai ales al dascălilor care și-au dedicat toată priceperea și energia.

Grupul consilierilor Partidului Național Liberal va depune un proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care se vor premia rezultatele bune elevilor băcăuani la examenul de Bacalaureat.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna iulie aceasta, se va afla și proiectul prin care Ionașcu  Elena-Laura, Lungulescu Ariadna, Popescu Olga-Teodora și Tanasov Andrei, elevi care au luat nota 10, vor primi fiecare suma de 5.000 de lei, drept recunoștință pentru cinstea pe care ne-au făcut-o.

„Tinerii reprezintă resursa cea mai importantă pe care o are municipiul Bacău. Prin aceste premii, sperăm să ne bucurăm și în anii ce urmează de rezultate la fel de bune. De asemenea, tinerii trebuie să știe că acest oraș îi apreciază și că ne bazăm pe ei în viitor iar după terminarea facultății îi așteptăm acasă”, a declarat Mircea Fechet, consilier local.