PC Bacău s-a dezis de Cristi Manolache, aka Legionarul. „Biroul executiv al PC Bacău (…) precizează că ultimele apariţii în mijloacele media băcăuane ale domnului Cristi Manolache nu reprezintă punctul de vedere al organizaţiei judeţene Bacău…”. Crima de care se face vinovat Legionarul este atacarea în mod public al colegului de Uniune, Romeo Stavarache, primarul municipiului şi unicul candidat USL. Partea cea mai mişto e că această declaraţie de presă a fost făcută în numele Biroului executiv al filialei judeţene Bacău a Partidului Conservator, organism din care face parte şi Manolache. Iar la conferinţa de presă a fost prezent şi „incriminatul”.

Cele două părţi (dacă se pot numi aşa) şi-au făcut complimente dincolo de eleganţa unei despărţiri între gentelmeni. „Eu consider că am venit şi sunt într-o echipă, mai puţin într-un partid etc”, şi-a început alocuţiunea Manolache. „Mă bucur că PC are oameni de calitate doriţi şi de alte partide. Cred că avem un scop comun, chiar dacă acum nu se poate din cauza… Ne vom întâlni cu siguranţă în administraţie, vom colabora…”, fragmente din declaraţia lui Viorel Ilie, primarul din Moineşti.

Undeva la sfârşitul declaraţiei de presă există un fragment care nu prea lasă loc de interpretare, Legionarul trebuie să plece. „… Aşteptăm un gest de onoare care să înlăture dualismul politic creat…” În traducere asta înseamnă că, vrea nu vrea, Manolache îşi va da demisia. Pentru că o retractare a declaraţiilor din ultima perioadă ar echivala cu o umilire. Ori asta nu cred că ar suporta.

Cristi Manolache a promis că în cel mai scurt timp va organiza o conferinţă de presă în care va anunţa ce a decis. „Decizia va fi luată împreună cu echipa mea”. Asta înseamnă că PC riscă să rămână fără organizaţie municipală, sau cu una anemică.

La conferinţa de presă nu a participat preşedintele organizaţiei judeţene a PC, Constantin Avram, blocat în Bucureşti din cauza vremii nefavorabile.