S-a mai lămurit un lucru pe scena politică băcăuană. Legionarul va candida. Cristi Manolache şi-a găsit partid. Şi nu orice partid, ci unul care să corespundă cromatic cu porecla sa. El a preluat şefia organizaţiei judeţene a Partidului Ecologist, care oricum era parţial inactiva, parţial mai mult spre total. Mâine Cristi Manolache vrea să facă o demonstraţie de forţă şi a dat adunarea la Casa de Cultură. El speră să o şi umple cu simpatizanţii luaţi de la PC.

Legionarul a fost până nu demult preşedinte al municipalei Partidului Conservator. Practic el îşi regrupează trupa sub altă emblemă politică, oamenii lui fiind cam aceiaşi. Istoria politică a lui Manolache e puţin mai complicate. A fost activist al PSD până când nemulţumit de desemnarea lui Cătălin Mardare drept candidat al partidului la funcţia de primar s-a alăturat lui Gheorghe Huluţă în campania acestuia.

După o perioadă “apolitică” a preluat municipal PC. La acea vreme Constantin Avram l-a prezentat drept candidatul partidului pentru localele din 2012. Numai că, între timp, PC-ul a intrat în alianţă cu PNL, formând ACD, care ACD a semnat cu PSD şi au format USL. Aşa că Manolache a rămas fără post de candidat la primăria Bacău.

O perioadă a coabitat politic cu Avram, în timp ce purta negocieri semipublice pe toate fronturile. A fost în discuţii cu mai multe partide. S-a nimerit cu ecologiştii. A se reţine, alţii decât “verzii”.