Surse apropiate conducerii PDL dau ca sigură înrolarea Legionarului la ei. Tind să dau crezare sursei cunoscând ambiţiile politice ale lui Cristi Manolache, dar şi antecedentele sale în acest sens. Rămânerea în USL ar echivala cu o capitulare, fapt de neimaginat pentru acesta. Primarul Romeo Stavarache este şi liderul necontestat al USL în municipiul Bacău. Clar că nu i-ar fi cedat lui Manolache propria candidatura sau macar un loc în Consiliul Local. Din câte ştiu Stavarache nu ar fi de acord să negocieze nici cu PSD posturile de consilieri. 

Spuneam că Manolache are antecedente. În 2008, pe vremea când activa în PSD, a reacţionat dur la impunerea candidaturii lui Cătălin Mardare, considerată drept una pierzătoare. El l-a sprijinit în acea campanie pe Gheorghe Huluţă, care a candidat independent.

Zvonuri despre faptul că Legionarul se orientează în teren persistă de mai mult timp în lumea politică băcăuană, aşa că o mişcare de acest gen nu ar fi chiar o surpriză. O susţin declaraţiile şi acţiunile vădit electorale şi anti-Stavarache ale lui Manolache din ultimul an. Ce a negociat Legionarul cu Berca, probabil vom vedea abia în toamnă, când se vor publica listele de candidaţi la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.