cristimanolache3-520x285Pentru mulți politicieni, un ziarist bun este doar ăla cu epitaf. Am crezut că Legionaru nu-i așa. M-am înșelat rău.

Pe scurt, Cristinel Manolache l-a dat în judecată pe Florin Popescu pentru niște ironii publicate de ziarist pe blogul personal, aghiuta.com.

După ce am să pun punct acestui material, nu voi mai scrie niciodată despre Manolache, decât dacă-și retrage plângerea.

Însă, după cum îl știu pe Florin, ăsta nu va tăcea. Cu alte cuvinte, Legionaru’ și-a pus în cârd cu dracu’.

Nu vreau să înțeleagă cineva că-i iau apărarea colegului Popescu, chiar dacă, indirect, asta fac. De fapt mă apăr pe mine de vreun politician cătrănit care m-ar da pe mine în judecată.

Trebuie spus că Popescu nu l-a acuzat vreodată pe Manolache de vreo infracțiune, însă nici nu l-a menajat. Ironia a lucrat din plin.

Mă umflă râsul și acum la ”trucajul foto”, apărut pe aghiuta.com, cu Manolache pe post de jandarm care antrenează un câine lup.

Păi, eu ar fi trebuit să fiu biciuit în piața publică, la câte miștouri, de astea, ”foto” am făcut la Semne Particulare sau la Imparțial. Stavarache, Benea sau Turcea ar fi trebuit să angajeze lunetiști pentru cele trei trucaje de la sfârșitul materialului. Lista este imensă. Nu cred să fi scăpat cineva, care atunci era în prim-planul vieții politice sau economice băcăuane.

Ce mi se pare culmea la Manolache este că l-a dat în judecată și pentru că i-a zis ”Legionarul”, adică fix renumele pe care și l-a dorit, porecla sub care este cunoscut în tot orașul și nu numai. Cred că până și rudele sau prietenii apropiați îi spun așa.

Păi, Nistor trebuia să mă taie cu fierăstrăul și să pună sare pentru câte nickname-uri i-am atribuit. ”Ninja” este preferatul meu.

Nu vreau să mai scriu multe despre mine, că încep să cred că-s prea bun.

Cristinel Manolache intră într-o galerie ”ilustră” de politicieni care au dat în judecată ziariști. Niciunul nu mai trece acum de 2%.

Oricum, i-a crescut cota lui Florin. I-a cerut 10.000 de euro. Până acum, i-au mai cerut unii bani, dar mult mai puțini. Sau o fi sărăcit Legionarul?

Încă o anomalie remarcată de mine în plângerea lui Manolache este că toate ”titlurile” sunt publicate pe un blog (aghiuta.com), nu în ziarul condus și patronat de Popescu (Ziarul de Bacău). Nu prea înțeleg care-i treaba cu ”deontologia”. Aici este vorba doar de ”libertatea de exprimare”, este doar o părere, nu despre vreo anchetă, analiză sau mai știu eu ce treabă grea.

Toți politrucii și, mai ales, limbiștii lor au auzit de ”deontologie”, de ”verificarea informației din 3 surse”, de rolul ziariștilor în societate, de dreptul la imagine publică etc.

Refuz să cred că vreun judecător din țara asta ar putea condamna un pamfletar, sau ziarist, care n-a acuzat personajul de nimic penal și nici nu l-a înjurat.

Poza ”de deschidere” este de la Kaysha și este de pe vremea în care Legionarul stătea la aceeași masă cu blogării, inclusiv cu Florin Popescu.

catalinbejan.ro este un blog și ce scriu aici este părerea mea, punct. Nu intru în dialoguri inutile și, mai ales, ilogice. Nu mai fac referire la cretinii care înjură la comandă, că oricum nu i-am publicat vreodată. 

film 145168-film159-film