HalepAm auzit reproșuri de genul: ”dacă nu ajungea Halep mare tenismenă, nu vă mai plăcea tenisul. Acum toți vă uitați la tenis și vă dați pricepuți”. Probabil că le-ați auzit și voi.

Nu că n-ar fi purul adevăr, doar că se poate exprima altfel. Trebuie să fie exprimat altfel.

Da, datorită Simonei Halep mă uit cu mai multă plăcere la tenis. Mă opresc mai des pe canalele care difuzează meciuri de tenis.

Nu-s chiar un ignorant, precum aș fi la polo sau crichet, însă trebuie să recunosc adevărul că până să apară Halep, tenisul era pe același palier cu voleiul sau gimnastica.

Staruri ca Halep sunt cele prin care sporturile ajung în prim-planul vieții publice. Campionii adevărați dau strălucire unor discipline. În jurul lor se clădesc și se dărâmă imperii financiare. Se duc bătălii comerciale și chiar politice.

Pentru staruri deschizi televizorul. Pentru campioni muți canalul. Nu caută nimeni mediocri. De ăștia te împiedici la fiecare colț de stradă.

Legătura Simonei Halep cu Bacăul definește adevărul pe care am încercat să-l expun mai sus.

Dedeman, compania, este sponsorul campioanei de la Indian Wells. Dacă n-ar fi fost campioană, nimeni, nu numai compania băcăuană, nu s-ar fi uitat la ea.

Era să uit felicitările pentru performanța de a mă ține departe de Bacelona-Real, într-o concordie familială niciodată întâlnită, la mine acasă, la un meci de fotbal 🙂 .

Deci, felicitări, Simona!

Probabil nu le va citi niciodată, dar le merită.