spitalBuhuşiul a înregistrat încă o premieră modială, iar ziariştii n-au ratat evenimentul. A fost lansat sistemul informatic al Spitalului orăşenesc la 25 de km distanţă de locul implementării şi activităţii sale, într-o crâşmă din Bacău. Fraţilor, nu glumesc deloc, asta s-a întâmplat. De fapt nici măcar nu-i corect să spun „s-a întâmplat”.  „A fost organizat” este exprimarea corectă.
Ce au în comun crâşma din Bacău şi spitalul din Buhuşi? Probabil nici măcar clienţii 🙂
Am citit ce au scris colegii mei, însă mi-au rămas nişte (chiar multe) lucruri nelămurite.

De exemplu:

1. Cât vor costa consumabilele, mentenanţa, updatarea şi alte servicii şi produse absolut necesare funcţionarii sistemului implementat de italienii samariteni la spitalul din Buhuşi? (Până şi lui Turcea îi tremură chiloţii pentru că ştie el ceva.)

2. Denumiţi măcar un spital în care a implementat aşa ceva firma italiană.

3. De ce s-a organizat lansarea la o crâşmă, în Bacău şi nu în spitalul beneficiar al preaminunatului sistem informatic, localizat la 25 de kilometri distanţă, fix în Buhuşi? Sau într-o sală de conferinţe la CJ sau DSP sau la Primărie sau la o crâşmă în Buhuşi. mai bine o făceau la Moineşti, ca să moară Cotârleţ de ciudă că el n-are.

4. Totuşi, s-a implementat sistemul? De la unii aflu că merge brici, de la alţii că e pe jumătate, iar restul zic că se va face. Dacă n-au nimic clar, de ce au organizat conferinţa?

Părerea mea este că italienii, cu primaru’ şi cu directoru’ au vrut să vadă dacă pot face mişto de presa locală.
Concluzie: pot.

Spitalul din Buhuşi e flenduri, la urgenţe te mănâncă muştele, la bucătărie toate au încremenit de pe vremea Împuşcatului. Curtea e plină de gunoaie. Faci reportaje ample cu unitatea spitalicească în cauză. Cum să-i aduci pe ziarişti acolo? Să mai şi filmeze?
Apropo de filmat, „sistemu’ informatic” poate fi măcar pozat? Există măcar un calculator, o etichetă, ceva?

Îi propun lui Dragoş Benea (şeful de partid al primarului Turcea) ca atunci când va inaugura şoseaua de centură a Bacăului să cheme ziariştii la Palas Mall, iar lui Romeo Stavarache îi sugerez ca atunci când va inaugura spitalul municipal să invite ziarişii la Viena la Clinica aia la care a stat şi Sechelariu (AKH, parcă).

Poza-i şutită de pe internet. N-are cum să fie de la spitalul din Buhuşi. Apropo de „n-are”. La Buhuşi, după ora 22.00, nu prea mai curge apă curentă menajeră sau potabilă. Adică nici la spital. Detalii puţin mai târziu, că-i subiect separat :).