gunoi 2Duminică am fost coleg de plajă, de șezlonguri, cu niște băcăuani. Ori i-am nimerit eu, ori așa-s mulți și nu mi-am dat seama până acum.

Foarte comunicative, între ele, sau, mai bine spus, gălăgioase, doamnele au spart semințe vreo câteva ore bune. Printre două scuipături de coji urlau la copchilașii lor care se bălăceau în bazinul cu apă.

Mă, da’ nu se plictiseau! Nu le ustura limba, buzele, gâtul!

Ei, mai tăcuți, probabil din cauza vocabularului limitat, scoteau, periodic, câte un „fă”, urmat de un ordin familial sau de o întrebare de genul „mai iesti beri?”, „uni-s țâgărili?”. „Fă”-ul mai era pus la sfârșitul cererii, probabil pentru accentuare: „bricheta, fă!” Doamnele se conformau repede, după care continuau croșetatul semințelor.

Când au plecat au ridicat șezlongurile de câteva ori, ca să nu uite ceva. Gunoaiele din poză nu le-au văzut. Sau poate nu erau ale lor. Poate erau acolo, când am venit eu și nu mi-am dat seama.

În rest n-a fost chiar așa de rău. Adică, dacă n-ai piscină-n ogradă, unde nu-ți mai crănțăne nimeni semințe la urechi, este de mers.

N-am priceput cum dracu toate piscinele din Bacău au cam același preț, de patru-cinci ori mai mare ca în Piatra Neamț, spre exemplu. Cred că au același contabil.

gunoi1