AFIS NORAN-am știut cum se cheamă toți cei care mișună într-un teatru așa că le-am zis ”oameni din teatru”. Căci pe plângă actori, scenografi și regizori, mai este o gașcă întreagă care contribuie la reușita unui spectacol.

Cineva trebuie să se ocupe de recuzită, decoruri, costume, machiaj, peruci, lumini, muzică etc. De îndemânarea, talentul și imaginația lor depinde, uneori, reușita unei piese.

Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului. Actorii din Bacău ne fac cinste la Toplița.

NoraPentru publicul din municipiu vor juca duminică.

Așa că dacă vreți să-i felicitați cu niște aplauze (eventual flori), sunteți așteptați duminică, de la ora 19.00 (s-a trecut la ora de vară) la spectacolul „Nora”, de Henrik Ibsen, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga.

Mai multe amănunte în comunicatul de presă:

Iubitorii de teatru din întreaga lume sărbătoresc pe 27 martie Ziua Mondială a Teatrului. Teatrul Municipal „Bacovia” dedică acestei sărbători toate reprezentaţiile programate la sfârşitul lunii martie pe scena sa şi pe scenele din ţară unde a fost invitat să joace.

            Seria spectacolelor aniversare ale Secţiei Dramă a debutat joi, 26 martie, la Bistriţa Năsăud, cu o reprezentaţie a spectacolului „Nunta lui Figaro”, de Beaumarchais, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga. Vineri, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, acelaşi spectacol va fi jucat, de la ora 18.00, pentru publicul din municipiul Topliţa, judeţul Harghita, iar duminică, 29 martie, publicul băcăuan este invitat la spectacolul „Nora”, de Henrik Ibsen, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga, unul dintre cele mai longevive şi mai vizionate producţii ale Secţiei Dramă. Spectacolul a avut premiera în stagiunea 2008 – 2009 şi până în prezent a avut 53 de reprezentaţii.

            “Doamna Linde, personajul pe care îl interpretez în acest spectacol, este o femeie care a trăit o perioadă în afara ei, din cauza sistemului social. A renunţat să mai trăiască ceea ce simţea, a renunţat la marea dragoste, pentru o mamă bolnavă şi doi fraţi mai mici, când ar putea să găsească soluţii, pentru că e o femeie instruită. Nu cred însă că este o femeie puternică şi suportă consecinţele slăbiciunii ei. Nu semănăm deloc, dar e provocator să interpretez un personaj atât de diferit de structura mea. Majoritatea femeilor seamănă cu Linde. Femeia se consideră inferioară bărbatului în codul său genetic, deşi, prin tot ceea ce face, e superioară.”, spune actriţa Firuţa Apetrei, referitor la rolul său din spectacolul “Nora”, de Henrik Ibsen, al Teatrului Municipal “Bacovia”.

            Începând cu această săptămână, spectacolele de dumnică ale Secţiei Dramă vor avea loc de la ora 19.00, ora de vară.

            Seria spectacolelor aniversare ale Secţiei Dramă se va încheia anul acesta marţi, 31 martie, cu o nouă reprezentaţie a spectacolului „Când ai o soacră avară, stă ca dracu’ pe comoară”, adaptare de Radu Bogdan Ghelu, după comedia în versuri „Păcăliada”, de Ion Ghelu Destelnica, în regia lui Radu Bogdan Ghelu.

            AFIS REGELE MINCINOSILORSecţia de Animaţie a început şirul spectacolelor aniversare pe 20 martie, de Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii şi Tineret, cu un maraton de reprezentaţii ale spectacolului „Regele mincinoşilor”, de Gheorghe Balint, în regia lui Gheorghe Balint, jucat la sediu, pentru publicul băcăuan, şi în deplasare, pentru spectatorii din oraşele vecine. Joi, 26 martie, artiştii păpuşari băcăuani au pornit să învăluie în magia poveştilor publicul din Tg. Frumos, pentru care au fost invitaţi să joace „Regele mincinoşilor”. Vineri, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, actorii Secţiei de Animaţie îşi aşteaptă spectatorii la Teatrul Municipal „Bacovia”, unde vor juca de la ora 10.00, „Aventurile unei vrăjitoare”, de Valentin Dobrescu, după o idee de Otfried Preussler, în regia lui Valentin Dobrescu. Acelaşi spectacol va bucura, de la ora 11.00, şi publicul de duminică, 29 martie.