Valentin Vieru este noul primar al municipiului Moinești. Aș putea zice „și vechiul” pentru că el a asigurat interimatul după plecarea lui Viorel Ilie la București.

Nu voi minimaliza meritul noului edil șef din simplul motiv că dacă ALDE ar fi avut un candidat „greșit” puteau să stea Ilie, Pitu & co și în mâini că tot nu băteau PSD-ul.

Însă, putem să glumim nițel și să zicem că Ilie și-a bătut rău colegii din Guvern. Nici nu mai știu câți au venit în Moinești. Toți pentru prima oară. Oricum, jupânul Dragnea face cât toți miniștrii PSD la un loc.

Cred că și „gloriile locale” au jucat pentru Vieru în meciul cu fostele vedete ale naționalei, din moment ce Belodedici și Dănuț Lupu l-au susținut pe Cotârleț jr.

Concluziile serioase le trag partidele în forurile lor interioare, în baza unor analize serioase făcute de alde Pieleanu. Eu pot doar specula și glumi.

Mă mai întreb doar cât de aproape ar fi fost candidatul PSD de învingător dacă președintele organizației social democrate locale, Sorin Botezatu, n-ar fi plecat, cu arme și bagaje, în plină campanie electorală, la ALDE după o convorbire telefonică mai aprinsă cu șeful județenei, Dragoș Benea, într-o seară de vineri. Informația e pe surse alde, că ălea de la pesede mi-au rămas mici.