Cristi Cojocaru s-a întors în PNL. Şi încă de două săptămâni. Cam pe uşa din dos, dar se pare cu sprijinul direct al lui Romeo Stavarache. Preşedintele liberalilor băcăuani l-a prezentat în Biroul Permanent Judeţean al PNL Bacău drept „o surpriză plăcută”. Reînrolarea sa a fost posibilă datorită unui tertip „avocăţesc”. Demisia din partid depusă în primăvara acestui an nu fusese discutată în BPJ. Aşa că avocatul şi-a retras-o şi, gata, e din nou membru PNL cu drepturi depline.

Despre funcţia de vicepreşedinte pe care o avea, Cojocaru zice: „nu m-am cramponat niciodată de funcţii, nu o voi face nici acum. Depinde de cum decid colegii mei din Birou.” Fostul demisionar spune că reprimirea sa a fost făcută „cu căldură de către şefii organizaţiilor din judeţ”. Cojocaru susţine ca va fi la fel de limbut, dacă va fi cazul, ca şi atunci când şi-a dat demisia.

Cristi Cojocaru şi-a dat demisia din PNL, la începutul lunii martie, provocând un adevărat scandal de presă. La acea vreme el era şi consilier local, funcţie la care, de asemenea, a renunţat.

El şi-a făcut publică demisia în emisiunea lui Laurenţiu Botin. Scrie aici şi aici. După care a organizat o conferinţă de presă, despre care au scris Deşteptarea şi Ziarul de Bacău.

Apoi, a fost lansată ipoteza că va deveni prefect, dezminţită şi de declaraţii dar şi de statutul său actual.

A urmat un adevărat război al declaraţiilor şi acuzelor în presa locală, dar mai ales în blogosferă. Deşteptarea i-a acordat o pagină întreagă şi ceva editoriale. Au mai scris criticaţi şi contrasens, dar mai ales aghiţă, aici, aici, aici şi aici.