kauflandHotărât lucru, Kaufland n-are noroc în Bacău. Unde-i scandalul mai mare cu un teren, hop și Kaufland.

Primul scandal public în care a fost implicat retailerul german a fost războiul dintre Sechelariu și Stavarache. La mijloc au fost vreo 4 milioane de euro, din care s-au și plătit vre-o două.

Nu mai știu cum s-a finalizat scandalul, cert este că pe terenul ”pregătit” de Sechelariu, cu acceptul lui Stavarache, nu s-a mai construit nici măcar un chioșc de țigări, iar Kaufland a căutat alt teren.

L-a găsit la Subex. Se lucrează acum. S-a vehiculat exact aceeași sumă: 4 milioane de euro.

Numai că, în loc de două supermarketuri, Kaufland va avea tot unul. În picioare va rămâne cel nou. Cel vechi, deschis din decembrie 2008, va fi dărâmat. Cauza este una simplă: a rămas fără terenul de sub el. Între timp, cineva și-a câștigat dreptul de proprietate.

Acum, având ca precedent povestea cu Sechelariu și terenul de la Transport Public, nu pricep cum s-au eliberat certificatele și avizele necesare construirii unui market, în buricul târgului, pe un teren aflat în litigiu evident.

Deși informația o am ”pe surse”, unii zic că e chiar veche, iar procurorii ar lucra deja la caz.

Totuși, am și o noutate mai nouă. Este tot pe surse și zice că în Bacău vor fi, în cele din urmă, două magazine Kaufland.

Adresa celui de al treilea va fi în ogradă la Dacia Service. Cică patronului de acolo i-a pus Dumnezeu mâna în cap, pentru că tot lui îi plătește chirie și Lidel, iar suma n-ar fi chiar mică.

Așa că titlul meu s-ar putea modifica în ”Kaufland, 1+2=2”