După ce și-a asigurat loialitatea bugetarilor cu salarii babane și promisiuni abracadabrante, Dragnea a trecut la etapa a doua: lupta de clasă, înfierarea cu mânie proletară a chiaburilor, a patronilor, a celor care sug sângele poporului.

Îi ajutăm pe angajatori să citească de la stânga la dreapta, nu de la dreapta la stânga”, a glăsuit zilele trecute .

Dragnea zice că ei citesc legea cum vor (de la dreapta la stânga, adică evreiește). Trebuie să vină salvatorul, eliberatorul poporului și să-i învețe să citească legea corect.

Prostul nu e prost destul până nu e și fudul, ar zice cei mai mulți, doar că declarația e mult mai gravă decât pare la o primă vedere.

Îmi sună a aroganță maximă față de întreg sistemul democratic românesc.

Dacă președintele partidului de guvernământ își permite să facă o asemenea declarație–amenințare, e groasă rău. Practic el ne-a spus că întreg sistemul economic românesc tremură la prima tresărire de mustață. Ești sau nu ești vinovat de ceva, dacă zice jupânul semnezi amenda. Asta înseamnă că are și instrumentele, adică toate instituțiile de forță ale statului îi execută ordinele.

Urmează pușcăria pentru cei care nu-și lasă mustață și naționalizarea.

Dragnea e la un pas de a spulbera democrația românească având ca fundament dreptul constituțional de a fi ales (cam ca la naziști).

Demonizarea celor cu inițiativă, a antreprenorilor, a patronilor, dar și a corporatiștilor și tot ce reprezintă ei a început de ceva vreme. Deocamdată evidențele sunt la nivel de bălăcăreală, de ironii de autobază.

Nu pricep frenezia asta pornită împotriva celor care mai plătesc niște bani la buget, mai dau niște salarii.

Patronul este întruchiparea răului. El nu vrea să de salarii mai mari, nu vrea să aplice legi, corupe, exploatează etc.

Partea proastă este că înfierații nu fac nimic. Stau și înghit. În ecuația asta ei au o mare parte din vină.

Nu înțeleg, aproape deloc, gravitatea prăbușirii imaginii lor în societatea românească.

În aroganța lor, provenită dintr-o lipsă cruntă de educație antreprenorială sau din atrofierea instinctelor, încă mai cred că toată lumea le este datoare și nu pricep de ce nu le ia nimeni apărarea.

Oricât de corecți ar fi, oricât de multe taxe și impozite ar plăti, oricâți salariați ar avea, imaginea lor publică este cea de hoți.