PINOCCHIOÎn ţara lui „dottore” Burattino-i împărat. De fapt e purtător de cuvânt al partidului şi îl cheamă Cătălin Ivan. Este europarlamentar şi minte precum respiră, adică natural, din reflex. A fost prezent la detronarea lui Hrebenciuc şi a glăsuit. Dar ce zic eu? Fidel Castro ar fi fost invidios. A zis multe. Eu am reţinut două chestii fantastice. De când au preluat puterea, pesediştii au făcut 140 de mii de locuri de muncă (poate le-a scăzut şi pe alea de la Impuls TV :)) şi au redeschis spitale.

E destul de simplu să vezi că omul minte rău, zâmbind chiar. Îşi minte proprii membri de partid, o parte din oamenii care vor trage pentru el anul viitor, să mai stea o tură la Bruxelles. În Bacău sigur nu s-a redeschis niciun spital (pentru că nu s-a închis vreunul – asta şi datorită încăpăţânării primarului din Comăneşti) iar cu locurile de muncă e nasol tare.

Dacă îi minţea pe ai lui, cu uşile închise, zicem că e o chestiune internă de automotivare. Dar m-a minţit şi pe mine (care eram invitat oficial acolo). Şi colega lui de la Bruxelles Monica Macovei a fost în Bacău, însă nu m-a minţit.

Nu vreau să analizez cât de eficient e Buratino la Bruxelles şi cât de furibund e pe Monica Macovei, că s-ar putea să zic ceva de bine despre Macovei şi nu este la modă.