Până astăzi n-am știut că sunt contemporan cu Centenarul și, deci, n-am avut cum să fiu mândru de asta.  Vedeți că am scris cu literă mare că m-am gândit că o fi ceva sau cineva important.
Am aflat ieri de la viceprimarul municipiului Bacău Dragoș Daniel Ștefan care i-a îndemnat și pe elevi să fie mândri de asta.

Tot de la viceprimarul Bacăului am aflat că Marea Unire are „trei făuritori”. I-a „îndrumat” și pe profesori să citească despre asta.

I-a băgat în aceeași oală pe Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza și pe Ferdinand și i-a ieșit Unirea de la 1918. Nu știu după ce manual o fi învățat istoria vicele, dar la mine Viteazul a intrat în Alba Iulia pe la 1600. Cuza nici n-a dat pe acolo și nici nu i-a ieșit de-o unire mare. Abia a unit Moldova cu Țara Românească, însă 259 de ani mai târziu. Abia după alți 59 de ani, timp în care românii au murit în vreo două războaie, are loc și Marea Adunare de la Alba Iulia, unde Ferdinand Întregitorul a ajuns, dar după vreo 4 ani, ocuparea Budapestei și multe eforturi diplomatice.
Nu pot să trec nici peste virgula perversă care desparte barbar subiectul de predicatul său.
În loc de concluzii:
  1. A făcut istoria cu Dăncilă direct sau cu vreo rudă de ei.
  2. Nu pricep de ce nu l-a contrazis nimeni, că a repetat inepțiile în fiecare clasă în care a fost.
  3. Norocul elevilor este că viceprimarul nu predă istoria.