Nicu Marcu este oferta USL pentru băcăuanii din Colegiul 1 Camera Deputaților. Marcu este propunerea PNL și a defilat, alături de Ionel Palăr, Lucian Ciubotariu, Viorica Marcu sau Dragoș Luchian, pe stadionul Național, acum vreo două zile. poza este, ca și la Ciubotariu, de pe pagina de facebook a lui Romeo Stavarache. Așa m-am dumirit și eu cum arată. Despre ce a făcut să ajungă în poziția de candidat al PNL Bacău, ce merite, ce CV sau ce istoric are scrie pe internet. Sfântul Gugle e bun la asta (de exemplu romaniacurata.ro), deși nu există nicio scriere în care să apară Nicu Marcu alături de Bacău. Dar nu-i bai. Poate omul e bun.

Un scurt CV pozitiv găsit pe internet zice că Marcu este Prof. univ. dr. la Universitatea din Craiova, a fost director economic la Romsilva (2003-2006), director executiv Loteria Română (2006-2007), secretar general ANAF (2007-2009) şi secretar general la Ministerul Mediului şi Pădurilor (2010).

Un altfel de CV zice că Marcu a ajuns la Consiliului National de Integritate, numit din partea Ministerului Economiei si Finantelor. A fost membru pina PNL pina in 2006, si a ocupat diferite functii in administratie. A fost sef al Directiei Silvice Romasilva Dolj, in perioada guvernarii Nastase, director la Loteria Romana, in guvernarea Tariceanu,  iar in august 2007 a fost numit, print-o decizie a primului ministru, din partea Ministerului Finantelor Publice, in functia de secretar general al  ANAF. Presa a relatat ca Nicu Marcu provine din sfera de influenta a liderului liberal, Dan Radu Rusanu, si ca a fost adus la Ministerul Economiei si Finantelor de finul acestuia, Daniel Chitoriu. Reamintim ca dupa ce fostul sef al ANAF, Sebastian Bodu, a fost dat afara, in locul lui a fost numit Daniel Chitoiu, iar ulterior Marcu a devenit director al Directiei economice si administrative. Propunerea pentru postul in Consiliul National de Integritate a venit din partea aceluiasi Chitoiu.