Ioachim BSlujba s-a desfășurat la Biserica Precista, acolo unde un sobor de preoți din Protopopiatul Bacău și câțiva ziariști s-au adunat în rugăciune pentru sufletele jurnaliștilor trecuți în veșnicie. Slujba de pomenire a fost condusă chiar de IPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului și Bacăului.

Eu am participat din cauze, mai mult sau mai puțin clare mie, însă am avut și două motive bine definite în sufletul meu: Cezara și Poe.

Cred că ar mai fi unul: Ioachim Băcăuanul a bifat totuși o premieră. O slujbă oficiată special pentru ziariști este o premieră pentru un ierarh de rangul său. Noi eram învățați cu părintele Gherasim, el fiind singurul care mai avea grijă sufletele păcătoase ale cârcotașilor din presa băcăuană.

A urmat apoi, în sala de conferințe a Protoieriei, prezentarea calendarului creștin-ortodox pentru anul 2016.

Calendarele pot fi achiziționate de la bisericile și mănăstirile Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru 5 lei (calendarul-foaie) și 6 lei (calendarul-agendă și file). Banii strânși din vânzarea calendarelor vor fi folosiți pentru serviciile social-filantropice ce se desfășoară în cadrul eparhiei.