IMG_20140213_174129 (2)Organizația băcăuană a Partidul Național Țărănesc Creștin-Democrat și-a inaugurat sediul. Evenimentul a avut loc la mijlocul acestei săptămâni în prezența președintelui, Aurelian Pavelescu, a mai multor oficiali din București ai partidului și a conducerii locale a partidului.

Despre eveniment s-a mai scris. Eu vreu să fac doar câteva remarci, unele răutăcioase, însă, toate absolut interesante.

1. Prima ar fi despre prestația preotului Pleșcău. Nu m-ar fi mirat ca sub sutană să poarte tricou cu Iuliu Maniu sau măcar cu Diaconescu. Nu că ar fi greșit, însă, dacă ar fi oficiat slujba la PSD, ar fi avut chiloți cu Ilici Iliescu. Oricum, omul e bun în ce face.

2. O altă prezență, surprinzătoare, pentru mine cel puțin, a fost a Tudoriței Lungu, președinta de la PDL Bacău. Explicația pare a fi una absolut logică. Este mai mult decât un gest de eleganță sau curtoazie politică. ”Suntem partide din aceeași familie politică la nivel european. De exemplu noi am avut  nevoie de semnătura lor când am intrat în PPE”, a explicat Tudorița Lungu.

IMG_20140213_173807 (2)3. Inițial am crezut că Gabriel Corodeanu a însoțit-o pe Tudorița Lungu. Însă, fostul candidat la funcția de secretar general al PDL Bacău, avea, clar, rolul de gazdă. El l-a însoțit pe Pavelescu de la mașină la sediu. Am aflat ulterior că e țărănist cu acte în regulă. Să-i fie într-un ceas bun!

4. Nu pricep cum dracu a fost partidul ăsta mort, la câtă lume bună s-a îngrămădit în sediu (medici, profesori etc).

5. Silvestru Dogaru, președintele interimar al țărăniștilor băcăuani s-a abținut să spună prostii, să atace gratuit sau alte asemenea accese de sinceritate caracteristice lui. A avut un discurs scurt, echilibrat și închegat. Ori s-a maturizat politic, ori a început să asculte.

6. Mai am una mișto dar răutăcioasă. O țin pentru mai târziu.

IMG_20140213_181703IMG_20140213_175240