Mă enervează cumplit să-i trec în revistă pe ăștia din politică. Însă, n-am ce face. Am înțeles că, deși provoacă arsuri la stomac, dureri de cap și, uneori, vărsături,  fără ei nu se mișcă nimic. Aș fi extrem de fericit dacă toți românii ar înțelege repede asta. Pentru că astfel nu am mai fi la mâna stăpânilor de “spălați pe creiere”, denumiți –savant – militanți, și a cumpărătorilor de voturi.

Deci, acum două luni am lăsat 14 parlamentari, acum sunt 18. Ipocriții spun că e rău pentru noi, că ne costă mai mult. Eu zic că nu ne atinge aproape deloc la buget. E de rău pentru ei. După euforia rezultatelor, unii dintre noii parlamentari au realizat repede că au o valoare politică diminuată exponențială cu procentul de creștere al numărului lor. Dacă nu luăm în calcul salariul, forfetarul și viitoarea pensie, îi putem amplasa undeva între consilierii județeni și primarul municipiului reședință de județ. O parte dintre parlamentari vor realiza că trebuie să tragă tare, dacă nu vor să fie la ultima lor stație politică.

Intrarea în Parlament a unora dintre directori, consilierii județeni sau locali au făcut fericiți vreo 5-6 politicieni mai micuți, care s-au trezit cu câte un mandat nesperat în brațe. Cel mai fericit este noul viceprimar de la municipiul Bacău.

Cam astea s-au întâmplat în două luni de inactivitate. La vitrine, că în magazii lucrurile s-au agravat. Stau să sară în aer. Geniștii partidelor încercă să le dezamorseze acum înaintea congreselor, pentru că toate și-au programat alegeri în primul semestru al anului. Curățenia de primăvară din politica băcăuană este un subiect în derulare și promit să vă țin la curent.