Aici e grav de tot.  Miroase a praf de pușcă. Disponibilizări masive și falimente din cele mai răsunătoare.  Nume grele din economia băcăuană au probleme grave: UTON, RAFO, WMW, CET Borzești, Rich Forest etc. Se aude că nici Barlinek nu se simte prea bine și ar putea începe o serie de disponibilizări. Construcțiile sunt în hibernare, iar firmele din agricultură și industria alimentară fac echilibristică pe sârmă fără plasă de siguranță.

Dacă tot veni vorba de industrie alimentară, tare mi-e teamă că preluarea Pambac-ului de doi tineri antreprenori curajoși (Grigoriu și Guțu) nu este chiar un mare succes economic pentru ei. S-ar putea ca abia acum să se scoată scheletele din dulap, pentru că dulapurile Pambac sunt multe, mari și întunecoase, iar societatea n-a fost ferită de furtuni în decursul timpului. Eu nu pot decât să le urez succes!

Și la Agricola Internațional se întâmplă niște lucruri pe care nu le explică nimeni, însă ceva informații mai răzbat dincolo de zidurile groase ale sediului de pe Calea Moldovei. Chiar înainte de finalizarea aventurii sale în Parlament, fostul președinte Gheorghe Antochi și-ar fi manifestat intenția de a se întoarce la conducerea holdingului, zic surse din zona politică. Numai că intenția ex-deputatului s-ar fi lovit de refuzul foștilor săi parteneri și subalterni.

Despre RAFO s-a vorbit și s-a scris și mai mult de la începutul acestui an. După ultimele declarații, sfârșitul acestei săptămâni va coincide cu un răspuns în ceea ce privește viitorul rafinăriei și al angajaților de aici.

La Aerostar ar fi bine, din simplul motiv că au comenzi pe câțiva ani de acum în colo, însă și în această zonă sunt unii care îi poartă sâmbetele întreprinderii băcăuane. Italienii și israelienii atacă la personalul ultracalificat, pe care tot încearcă să-l cumpere, lăsând astfel Aerostarul descoperit în fața clienților. Aici, ajutorul pare să vină de unde nici nu se aștepta Filip, de la vecinii de peste drum. Necazul de la WMW întărește oastea de specialiști ai Aerostarului. Atacuri ciudate au mai fost, însă doar la imagine.