fotoUnii ar zice: „Dă Doamne!” Numai că nu este aşa simplu. Asociaţia „Forumul Democratic al Germanilor din Buhuşi” şi-a deschis sucursală la Blăgeşti. Deci, nu sunt arieni puri, sunt trecuţi Bistriţa. Buni şi aşa! Nemţi să fie. Nu?

De frica lor Laurenţiu Munteanu a mutat Unitatea Administrativ Teritorială la Bereşti Tazlău. I-a făcut Mitică Tulpan o cazemată acolo şi aşteaptă cu mânile pe arme să-şi dea viaţa pentru pământul natal. A fost nevoie de o extindere a cazematei ca să încapă amândoi primarii.

Să mor de nu-s date oficiale ăstea care vi le-am înşirat eu mai sus. Sunt scrise negru pe alb în două acte oficiale, „actul constitutiv” şi în „statutul”, ale Asociaţiei Grupul pentru Dezvoltare Locală GAL Valea Tazlăului (foto). Oricum, e noaptea minţii cu denumirea, pentru că titulatura întreagă ar suna cam aşa: Grupul pentru Dezvoltare Locală Grupul de Acţiune Locală Valea Tazlăului.

Credeaţi că aţi văzut maximum în materie de logică şi limba română? Nu! Cruciţi-vă cu asta: Uniunea Patronatelor cu Capital Privat din România Filiala Judeţeană „Femei de Afaceri” Bacău. Are sediul în Buhuşi, pe strada Aurel Vlaicu, şi e înscrisă în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor la Judecătoria din acelaşi târg, din anul 2006. Face parte din acelaşi GAL.

Eu zic că ăştia care au dat cele două titulaturi sunt daci. De aia înţelegem noi mai greu.

Acelaşi GAL are printre membrii fondatori o asociaţie cu o denumire, dată sigur de o filofranţuzoaică, pe care eu n-o pricep: „Les amis de la noire”. Eu zic că-i licenţă poetică. Mai bine făceam germana cu Geib (în loc de fizică), că poate înţelegeam mai multă franceză acum.

Toate minunăţiile astea, precum şi altele care mi-or fi scăpat, le puteţi citi pe saitul CJ Bacău, la ultimele hotărâri. Pentru că trebuie să ştiţi că şi instituţia judeţeană face parte alături de nemţi, filofranceji şi daci din GAL Valea Tazlăului.

Ori individul (individa) care a redactat statutul GAL-ului este un neprofesionist, ori GAL-urile sunt nişte glume proaste (asociaţii de tocat bani publici).