aeroportAeroportul Internațional „George Enescu” Bacău va avea o nouă față. Cu această ocazie își va pierde statutul de „aerogara dragostei”.

Asta, cam de anul viitor. Deocamdată, s-a semnat doar contractul de execuție a lucrărilor de modernizare.

Din câte spun sursele mele, joia trecută s-a parafat documentul între asociația formată de UTI Grup Bucuresti, Conextrust SA Bacau și Geo Arc SRL și Consiliul Județean Bacău, proprietarul aeroportului. Vineri a fost emis ordinul de începere al lucrărilor.

Lucrarea are o valoare de 57 milioane de lei și constă în construirea unei noi aerogări, a noului turn de control, a unei parcări, a unui terminal pentru transport rutier, și, cel mai probabil, demolarea actualei aerogări.

Desemnarea grupului de firme UTI-Conextrust-Geo Arc s-a făcut în urma unei licitații în februarie 2015. Până acum, însă, s-a așteptat decizia instanței de judecată.

Concurenții au contestat, Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a respins. S-a ajuns la instanță, iar Curtea de Apel Bacău a decis, definitiv, ca instanță de recurs.

Aceleași surse susțin că „aerogara dragostei” va funcționa pe toată durata lucrărilor, adică Aeroportul nu va fi închis nici măcar o secundă, bineînțeles, din rațiuni economice.