Se umple târgul lui Bacovia de centre comerciale. Kaufland a cumpărat o bucată de teren de la Subex. Surse din interiorul firmei băcăuane susțin că prețul plătit a fost de aproximativ 4 milioane de euro. Informația este plauzibilă dacă luăm în calcul că aceasta a fost suma vehiculat în afacerea Sechelariu-Kaufland, cu terenul de la Transport Public SA, afacere eșuată din cauză că proprietarul terenului era incert. Aceleași surese susțin că în curând se va începe demolarea imobilelor pentru a face loc noului hipermarketului. Clădirile vizate sunt cele din sud, adică acolo unde acum funcționează societatea Impar.

Și compania Lidl își continuă expaniunea în municipiul Bacău. Surse apropiate constructorilor susțin că un nou supermarket se va ridica pe terenul SC Transport Bistrița SA, adică la autogară. Aceleași surse susțin că tranzacționarea terenului a fost perfectată de mai mult timp.

Despre complexul comercial Cora s-a mai scris, oricum este vizibil pentru toată lumea că în locul fostei fabrici de confecții Asco se ridică, extrem de rapid, un hipermarket. Compania susține oficial că inaugurarea va avea loc în luna noiembrie a acestui an. Investiția se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro și va genera aproximativ 300 de locuri de muncă.

Băcăuanii sunt printre „cei mai iubiți pământeni” de către marii comercianți. Așa se face că în municipiu, sau în imediata sa apropiere, funcționeză deja Metro, Praktiker, Real, Dedeman, Selgros, Bila (3), Kaufland, Lidl (3), PennyMarket, Carrefour. Au mai fost și G-market sau mic.ro, dar s-au închis. Sper să nu fi uitat vreunul, oricum nu-i nicio problemă.

Din Bacău lipsește Auchan. Probabil nu pentru mult timp.