Vimercati

Constantin Humă, Valerian Vreme şi Aldo Bianchi Vimercati

Joia trecută, Valerian Vreme, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a spus “pas” unei şedinţe de Guvern pentru a fi prezent la inaugurarea unei liniei de producţie electronică în tehnologie SMT la o firmă care activează în Parcul Industrial Hemeiuş. „Am luat această decizie în primul rând pentru că sunt băcăuan şi reprezint Bacăul în Parlamentul României. Apreciez încrederea investitorului în România şi în băcăuani. Am ales ca astăzi, împreună cu autorităţile locale, reprezentanţii mediului de afaceri, a mediului academic să girăm, cu toţii, un business care aduce fabricantului profit, iar nouă o situaţie mai bună pe piaţa muncii”, a declarant Vreme. Ministrul a tăiat panglica alături de Aldo Bianchi Vimercati, preşedintele companiei.

 

Cine e Vimercati East Europe?

Firma care a inaugurat noua capacitate de producţie la Hemeiuş se numeşte Vimercati East Europe şi este o companie românească fondată în 2007, al cărei unic acţionar este compania italiană VIMERCATI Spa. Obiectul de activitate al firmei este asamblarea componentelor mecatronice pentru industria auto. Clienţii Vimercati East Europe sunt: BMW, Renault şi Fiat. Noua capacitate de producţie de înaltă tehnologie vine să completeze investiţiile Vimercati în cadrul Parcului Industrial Hemeiuş, investiţii ce depăşesc la această dată valoarea de 1.600.000 euro. Numărul de angajaţi al firmei a ajuns astfel la 90.

 

Certificaţi de BMW

În cei aproape 4 ani de la înfiinţare Vimercati East Europe s-a mişcat extrem de repede. A construit o hală de producţie de 2500 de metri pătraţi în 4 luni şi-a închegat un colectiv de specialişti, a fost certificată conform standardului ISO 9001/2008 privind sistemul de management al calităţii şi ISO TS 16949/2009, conform standardelor de calitate cerute de piaţa auto. În mai 2011 Vimercati East Europe a obţinut şi certificatul privind sistemul de management al mediului în conformitate cu standardul ISO 14001/2005. Dar poate cea mai importantă realizare pentru colectivul de la Hemeiuş este că au primit OK-ul de la BMW. Reprezentanţii nemţilor au certificat faptul că se îndeplinesc toate condiţiile pentru a se putea livra produsele asamblate direct de la Vimercati East Europe la BMW.

Vimercati2