Acum că s-a terminat criza apei în Bacău, ediția iulie 2018, apar tot felul de domni și doamne care ne explică ce eroi au fost ei sau cei pe care-i susțin. „Ce eforturi au făcut” ei și ce răi și proști sunt ăia care critică sunt șabloanele lor de comunicare cam de duminică încoace.
A adus cineva ceva de acasă, bani, găleți de apă sau orice altceva? A făcut cineva voluntariat? N-am auzit.
Apa minerală a fost plătită tot din banii băcăuanilor, reparațiile le vom plăti tot noi prin facturi. Toți băieții ăia care cărau apele prim municipiu sunt plătiți.
Deci, care eforturi? Nimeni n-a făcut nimic special.
De exemplu, nu asta trebuia să facă primarul, ca șef la tot ce se întâmplă pe situații de urgență și pe servicii publice? Și-a depășit cumva atribuțiile?
Ce s-a întâmplat toată săptămâna trecută nu este vreo realizare. Ăștia cu piarul la PSD-ALDE trag tare cu „eforturile” și cu prezentările eroice, că poate uită lumea mai ușor. Vin pensiile acușica, ajutoarele sociale vor ostoi și ele setea votanților.
Un sistem public administrat pe bani mulți de o echipă politică intră în colaps. Pe bani publici se cârpește sistemul. După ce este repus în funcțiune sistemul, echipa nu este vinovată de nimic, ci este descrisă drept competentă. În privat pentru așa ceva ești terminat.