Doar la alegerile locale din 1996, PSD Bacău a înregistrat un scor mai mic decât cel scos la alegerile europarlamentare din 26 mai.

(Atunci 61 356 de băcăuani au pus ștampila pe candidații PDSR, reprezentând doar 22,09% din totalul celor care au trecut pe la urne. Acum 69180 au votat PSD, adică 27,8%).

Președintele organizației, Dragoș Benea zice că nu-i bai. Sau așa pare.

Exprimarea lui oficială a fost ceva de genul:

Politic, viitorul este în mișcare și nu-l putem anticipa acum. Nu putem pune rezultatul doar pe seama unei teze sau a unei persoane. De jos până sus există culpe, mai mari sau mai mici, de la organizarea în ziua votului și oamenii din secțiile de vot până la instituții care nu relaționează corect cu cetățenii și proiecte care puteau fi finalizate mai repede.”

Se pare că ar zice că nimeni nu-i vinovat, sau foarte vinovat. Doar că se poate citi și invers. Adică toată lumea-i vinovată. Deci nimeni nu mai este sigur de scaunul pe care stă cu voie de la partid.

Aș putea anticipa execuții pe la anumite instituții și înlocuiri cu militanți loiali 100%.

Președintele Benea încă nu s-a lepădat de trei ori de Dragnea și ceea ce reprezintă el în PSD. Doar o dată i-a scăpat, dar a venit redisciplinat de la București: „Nu putem pune rezultatul doar pe seama unei teze sau a unei persoane.”

Asta înseamnă că tabăra Dragnea încă este foarte puternică în PSD sau că este singura. Cum singur pare a fi și Benea acum. Nu prea există nimeni în PSD Bacău să-i revendice poziția.

Oricum, el a decretat că nu se putea mai mult, dar asta doar pentru conducerea județeană, că în rest „există culpe mai mari sau mai mici”.

Așa că va rămâne președinte la PSD Bacău, președinte la Consiliu Județean Bacău, membru în biroul politic al PSD și europarlamentar sau ce mai vrea el. Doar primar în municipiul Bacău pare să nu poată, cu toate că nu-s convins 100% nici de asta.