RUSULa câţi de Rusu lucrează, patronează şi falimentează în construcţiile de prin Bacău era inevitabil să nu fie vreunul înscăunat baron local. Cel puţin doi ştiu eu cu ambiţii mari. Unul însă are şi ferarrită. Netratată a dat în falimentită şi penalită. Celălalt îi dă înainte.

Primul pas l-a făcut. Zilele acestea a fost făcut baron local. De aici până la vreo candidatură mai serioasă nu mai este mult.

Silviu Mănăstire zice despre Mustăcios că ar fi preluat sceptrul de la Costel Căşuneanu.

Baron al construcţiilor din Bacău nu mai este demult Costel Căşuneanu, creat de Sechelariu. Noul baron se numeşte Viorel Rusu, patronul firmei Conextrust cel care a beneficiat de lucrări de milioane de euro de la primărie pentru construcţia de drumuri. Rusu a construit, de când Stavarache este primar, sediul Direcţiei Silvice, a Agenţiei de Protecţie a Mediului, a reabilitat maternitatea din Bacău, a construit noul oficiu de cadastru, dar şi noul cimitir al oraşului pentru 1 milion de euro.

Mănăstire face câteva greşeli, dar ce contează, când rezultatul este cel care trebuie. Adevărul nu trebuie să stea în calea ziaristului.

Căşuneanu, săracul, n-a prea fost creat de Sechelariu. Poate Umbrărescu? Oricum, nici Costel nici Dorinel n-au prea avut treabă cu Bacăul. Eu îi ştiam de „regii asfaltului”.

Al doilea neadevăr este cel cu Stavarache şi construcţiile respective. Niciuna nu este a primarului. Dacă zicea ceva de podul de la Mărgineni poate avea circumstanţe atenuante.

baronii

baronii