INVITATIEAstăzi va fi inaugurat un spital care va purta numele Cezarei Duță, buna noastră prietenă.

Dacă măcar 10% din spiritul ei se va regăsi în calitatea serviciilor de la noul spital va fi un mare succes. Investiția este a familiei Cezarei (a cumnatului și cumnatei), pe care o felicit pentru alegerea făcută!

Sper ca afacerea, pentru că este și o afacere, să se ridice la nivelul numelui pe care-l poartă.

Atât am putut produce de la la mine. Restul e PR. Textul următor, îndestulător în privința informațiilor despre noul edificiu, este comunicatul de presă primit.

Se deschide primul spital din Bacău pentru boli cronice și îngrijiri paliative

Primul spital din Bacău pentru boli cronice și îngrijiri paliative  va fi inaugurat miercuri, 2 iulie 2014, și va acorda servicii medicale pentru bolnavii de diabet, reumatologie, neurologie, oncologie, cardiologie, boli infecțioase.  Clinica a fost construită din fonduri exclusiv private și va purta numele ”Ileana Cezarina”, în memoria cunoscutei jurnaliste Cezara Duță, răpusă prematur de o boală incurabilă.

Spitalul a fost avizat de Ministerul Sănătății și are 24 de paturi pentru bolnavii cronici și 17 paturi pentru îngrijiri paliative. Unitatea medicală are asigurată toate dotările necesare și un corp de medici și asistente specializat . În plus, pacienții vor beneficia și de servicii de consiliere psihologică, terapia durerii sau fizioterapie, dar și de consiliere spirituală ce va fi asigurată, la cerere, de un preot. Stagiile de internare continuă vor fi de 15 zile.

Spitalul ”Ileana Cezarina” este primul din Bacău ce oferă și îngrijiri paliative, de care vor beneficia bolnavii aflați în ultimul stadiu de boală înainte de deces și cărora familiile vor să le ofere până la final îngrijire medicală și condiții decente. ”Numărul tot mai mare de bolnavi de cancer face ca existența unei astfel de alternative să devină o necesitate într-o comunitate. Poate reprezenta o soluție, de exemplu, pentru familiile care au un bolnav în îngrijire, dar nu dispun de timp suficient pentru a se ocupa de el”, consideră Elena Duță, inițiatoarea acestui proiect și administratorul SC New Central Med SRL, firma care a realizat investiția.

Unitatea medicală este situată pe strada Bucium nr. 63 A, într-o clădire nou construită, și a intrat în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, care va suporta o parte din costurile serviciilor medicale oferite.