podA venit vremea să vă zic și cei cu dubița din poză – prima mașină civilă care a trecut podul de la Mărgineni.

După ce mașinile oficialităților nu s-au mai văzut de după pod, soferul dubiței a dat și el cheie.

A fost imediat oprit de polițiști, însă, după o repriză de parlamentări și explicații, în care omul legii s-a simțit important, i-a îngăduit să treacă.

Numai că șoferul nostru n-a vrut să treacă singur. A împărțit bucuria momentului cu niște autostopiști, care văzând panglica n-au mai trecut pe sub pod, ci s-au oprit în locul traditional, așteptând cuminți redeschiderea circulației.

După ce a trecut de polițist, dubița a tras ușor pe dreapta. Șoferul a  deschis ușa laterală. Vreo patru ”evazioniști” au sărit în dubiță, demonstrând antrenament.

Și duși au fost.

Dacă ar fi fost în vigoare ordonanța de urgență privind sancționarea autostopiștilor, podul de la Mărgineni ar fi deveni imediat profitabil.

Eu zic să-i luăm în calcul pe acești călători-infractori și la construcția de autostrăzi.

Episodul de pe pod mi s-a părut amuzant, atunci. Acum, privind prin prisma Guvernului, realizez cât de grav a fost. Practic, am asistat la o infracțiune. Evident, glumesc.

Oricum, actualul Guvern a atins limita penibilului.

Autostopistul roman este tratat drept ”evazionist”. El riscă să fie amendat pe motiv că se deplasează în interiorul unui stat european.

Studentul amărât, prins pe trotuar la Biblioteca Universitară Iași cu hârtia, pe care a scris mare BC sau Roman, și-o ia de nu se vede. Infractorul!

Patru persoane, care fac naveta Buhuși-Bacău cu aceeași mașină și împart nemțește cheltuielile, sunt evazioniști. Cel puțin 3 dintre ei.

Navetistul care a pierdut trenul, iar primul microbuz este peste două ore, ar trebui să stea în ploaie că altfel își ia amendă.

Exemple sunt multe, însă ”autostopiștii-evazioniști” sunt cu mult mai puțini decât blatiștii din trenuri sau călătorii cărora nu li se taie bilete în microbuze.