prima casaNu mai ştiu dacă prin Bacău s-au vândut ANL-urile. Parcă auzisem că se încerca ceva. Acum am primit un comunicat de presă de la ministerul lui Dragnea şi am zis că poate interesează pe cineva. Aşa că îl public integral, să nu încurc ceva.

Macheta de prezentare face toţi banii. Iar au furat piariştii poze de la nemţi şi zic că-s români. Îmi aduce aminte de afişele din campania lui Vasile Nistor la şefia Consiliului Judeţean din 2008. Avea ăsta, nene, nişte suedeze la susţinere de ziceai că-s din reclamele de la pastă de dinţi sau direct din filme porno.

Comunicat de presă – 29 august 2013

Prima ta Casă e de la ANL!”

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP), prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), a lansat procedura de cumpărare a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, prin programul „Prima Casă”. De asemenea, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate şi prin credite ipotecare obţinute de la alte bănci.

În ultima lună, Guvernul a adoptat măsuri care să faciliteze achiziţia locuinţei pe care o deţin chiriaşii din blocurile construite prin programul ANL „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii”, inclusiv prin facilitarea contractării de credite garantate de stat, prin programul „Prima Casă”. Aceştia beneficiază, în anul 2013, de un plafon de garantare în valoare de 500.000.000 de lei pentru contractarea de credite prin acest program şi de o valoare de înlocuire de 326 de euro/mp.

Partenerii MDRAP şi ANL în această procedură sunt instituţiile bancare şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Titularii contractelor de închiriere pot cumpăra locuinţa după primul an de chirie. În acest sens, ei trebuie să adreseze o cerere autorităţilor locale în administrarea cărora se află imobilele.

Tinerii chiriaşi pot obţine informatii suplimentare privind achiziția locuinței de la sediile primăriilor pe a căror rază administrativă sunt construite, sau direct la ANL, la adresa de e-mail relpub@anl.ro sau la numerele de telefon 021/320.44.60 şi 0800 800 636 – TELVERDE (apel gratuit).