După ce acum 4 ani am râs de „panglica scurtă” de la inaugurarea podului de la Mărgineni, n-am mai avut parte de imagini atât de jenante până weekend-ul trecut.

S-a inaugurat un edificiu socio-sanitar, de toată lauda. Unii și-au adus aportul substanțial, inclusiv financiar, alții doar și-au făcut treaba pentru care sunt plătiți, iar câțiva doar n-au încurcat.

N-a fost vorba de niciun fel de voluntariat și nici nu va fi vorba de voluntariat. Totul e pe bani (absolut meritați), cu profesioniști.

Am ținut să fac precizarea asta ca să nu promovez imaginea absolut greșită a unor „călugări” sau „călugărițe” care fac totul ca afară. Numai că nimeni nu zice nimic despre bani. În poveștile astea e vorba de mulți bani. Că-s bani privați de la Vellux sau de la Dedeman sau că-s bani publici de la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate tot bani se cheamă.

Și e foarte bine că se întâmplă asemenea lucruri, mai ales că nu fac parte din vreo strategie națională sau locală de dezvoltare a serviciilor publice sociale sau sanitare. Sunt doar idei puse în aplicare într-un loc în care este nevoie.

Despre îmbulzeala din poza cu tăiatul panglicii nu vreau să o comentez. Bănuiesc că totul a fost premeditat, că altfel nu-mi explic de unde au apărut brusc atâtea foarfece, că n-or fi venit cu ele în buzunare.

Mai zic doar că podul de la Mărgineni este mai lat (cu vreo 3 benzi) ca intrarea de la spital, iar numărul de posesorii de foarfece din cele două poze este același. Așa că dacă am făcut glume atunci, era urât din partea mea să nu zic nimic acum.