La PSD Bacău se ascut hangerele.

Vineri seara liderii PSD Bacău au avut şedinţă grea. Ei trebuie să pregătească repede alegerile la judeţeana de partid, aşa cum o cere statutul şi Ponta, înainte de Congres. Nicio problemă, am fost tentat să zic. La o organizaţie disciplinată şi cu un exerciţiu îndelungat în mimarea democraţiei de partid n-ar trebui să apară probleme. O simplă formalitate. Însă, de data asta nu cred că va mai fi aşa.

Viorel Hrebenciuc, liderul formal şi informal al PSD Bacău de vreo 20 şi ceva de ani, a anunţat că nu va mai candida pentru vreo funcţie de conducere. Informaţia o am pe surse (din minimum două colţuri ale pesedeului). Bineînţeles că Hrebenciuc se poate răzgândi până la alegeri, însă în organizaţie au început să se strângă rândurile.

Dacă va rămâne aşa, va fi prima oară când se va discuta oficial despre grupările din PSD Bacău. Două, clasice, însă este foarte posibil să apară şi o a treia, care să menţină echilibrul. Unde mai pui că, în cele din urmă, cuvântul cel mai greu îl va avea tot Hrebe.

Tot pe surse 🙂 am aflat şi numele celor cu pretenţii la moştenirea lui Hrebenciuc: Benea şi Vlase. Nu-i aşa că v-am făcut o mare surpriză?

Unii zic că preferatul H-ului a rămas tot Vlase şi că aşa s-ar explica absenţa de la şedinţa de vineri a lui Benea. Nu este de neglijat nici relaţia bună dintre acesta din urmă şi Ponta. Orice contează în războiul care tocmai a început şi, cu siguraţă, se va folosi tot arsenalul.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!