HP (Hewlett-Packard) ar putea descăleca în Bacău, la HIT Hemeiuş. Informaţia e oarecum semioficială, deşi vine de la fostul ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme (foto), care mai mult de atâta nu ne-a mai zis. Aşa că  am apelat la „surse”. Acestea zic că oficiali ai firmei au vizitat deja locaţia, au purtat oarece discuţii cu oficialii parcului dar şi cu autorităţile judeţene. Se pare că le-a plăcut. Acolo ar urma să dezvolte un proiect pilot, ceva legat de cercetare.

Dorinţa celor de la HP a fost ca oficialităţile judeţene să nu facă publică informaţia, până se va lua o decizie la nivelul companiei. Probabil e o chestiune de PR. Ce am mai aflat, tot pe surse, este că ar fi nevoie şi de un parteneriat între Consiliul Judeţean şi Prefectură, adică între Benea şi Scripăţ. 🙂 Aşa că, daţi-mi voie să mă îndoiesc de semnarea unui asemenea document în următoarea perioadă (măcar până după alegerile locale).

Dacă s-ar materializa acest proiect, dincolo de impactul financiar (deloc de neglijat sau minimalizat), ar fi şi unul în materie de imagine, imens, pentru HIT.